sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Motiivi plussapuolen perustamiseen







Nykyään ei ole pulaa informaatiosta. Mutta joskus tuntuu, että voisi kokonaan lopettaa uutisten ja  somen seuraamisen koska niin suuri osa tuotannosta on negatiivista sanomaa. Se tarttuu, ja senkin takia on tullut reuhattua urakalla Ruotsin yhteiskunnan epäkohdista, ja varsinkin tämän kotikuntani Solnan toilailusta.

 Osa paikallisista laittomuuksista on päässyt tutkivien journalistien ansiosta etusivun otsikoihin. Kuntien autonomian nimissä kun  ei oikein mikään taho valvo kaikkia asioita,  on vielä pimennossa kepposia, joihin pitäisi puuttua . Tässä  kunnassa on ihmisiä , joilta puuttuu resurssit hengissä säilymiseen, kun viralliset demokratian kanavat eivät toimi , niinkuin on ajateltu edesmenneen kansankodin rakennusvaiheessa. 

Näiden epäkohtien kuuluttamisesta en luovu, mutta  jos jatkan pelkästään tuota polkua, on kohta omakin kartta kohta kokonaan hukassa.






On helppoa olla samaa mieltä
om helppoa olla mieletön

vaan enemmän löytää kun poikkeaa tieltä

ja oikaisee läpi metsikön



Miten ajattelen jos en ajattele toisin

mihin häkkiin lensinkään
miten ajattelen jos en ajattele toisin
ajattelenko ensinkään





 Senpä takia haluan löytää juttuja, jotka antavat puhtia arkipäivään, reseptejä hyvään oloon ja uskoa huomiseen.


Kyllähän tähän ikään vaelluskartta on jo aika lailla selvillä. Mutta ilman pysähtymismerkkejä ja tärkeysjärjestyksen tarkistamista   jokapäiväiset velvollisuudet ja tottumukset  jyräävät parhaat reitit sivuun.

Tarkoituksenani on siis muistuttaa itseäni ja lukijoita välittämällä elämyksiä ja havaintoja päivieni valopilkuista ja selviytymisstrategioita pulmatilanteisiin.  Enimmäkseen pieniä, arkisia juttuja. Minulle varmoja plussapuoliasioita , joista löytyy aihetta ovat m.m:

- ystävät ja läheiset
- musiikki
- kirjat
- luonto
- kaupunkilaisen palstaviljely ja isompien puutarhojen ihailu
- konstit rauhoittumiseen ja tässä päivässä elämiseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti